zaterdag 29 mei 2010

weekend der electriciteit



Dit weekend wordt alle elektra op de boot weer in orde gebracht door Madje en Lambert.
Verder zullen (als het meezit) de houten kappen na 3 lagen epoxy te hebben gehad, voor de eerste keer gelakt worden. Dit moet in totaal 3 keer gebeuren en steeds 24 uur uitharden dus het neemt even wat tijd in beslag.
Na een seizoen varen kwamen we er achter dat een aantal dingen toch wat anders gedaan moeten worden dan we in eerste instantie dachten.

We hebben inmiddels een marifoon geinstaleerd en deze moet nog een stroomtoevoer krijgen.
Een 240 volt moet opnieuw worden aangelegd omdat deze niet meer werkt
Maar liefst 3 van de 4 24volt stopcontacten hebben het leven gegeven en moeten gefixt.
de elektrapanelen moeten fatsoenlijk worden vastgezet
Het leeslampje naast Age's bibliotheek moet opnieuw worden gesoldeerd.

Een aardige klus dus maar dat mag geen probleem zijn voor Madje. Lambert is vandaag met Philip " rondje Fluessen" aan het varen en gaat morgen ook nog even een dag klussen.

Volgende week heeft iedereen een druk weekend dus zal er waarschijnlijk niet geklust worden. We hopen de hele boot het weekend erop af te kunnen maken.

1 opmerking:

  1. :) even een correctie, Madje ging met Philip rondje Fluessen varen.. Tussen een veld van wedstrijd F18's F20's en A cats zijn ze niet eens laatste geworden (op rating) Hulde!

    Helaas hebben we dit weekend weinig kunnen doen, met de elektra zat het allemaal niet mee en vanwege het weer kon er buiten niks gedaan worden.. Wel zijn er een aantal kleine dingen gebeurd zoals het schuifluik nog een keer in de epoxy, helmstok weer in de lak en het schuif systeem van het luik voor goed vast gezet. Helaas kon het 2e gordijn niet worden geinstalleerd omdat Rick alle haakjes ed nog in zn tas had zitten..

    BeantwoordenVerwijderen